Technológia

Magas rendelkezésre állás

2008. november 12.
Magas rendelkezésre állású architektúra
Magas rendelkezésre állású architektúra
 
A Webra képes egyetlen szerveren való működésre, azonban, ha a magas rendelkezésre állás és az Interneten keresztüli, sok felhasználót kiszolgáló működés is cél, akkor a fenti architektúra kialakítása ajánlott.
 
Vállalt rendelkezésre állásunk a Webra szoftverre: 7x24 órás munkarendben 99,9%. Ez éves szinten 8,76 óra leállást jelent.
 
Szétbontható szintek: adatbázis, logikai, prezentációs, adminisztrációs rétegek, és további szintek is leválaszthatók. Az elkülönítés növeli a biztonságot, hatékonyabbá teszi a rendszert továbbfejlesztés szempontjából, és lehetővé teszi a magas fokú skálázhatóságot. Javasolt a logikai réteget a belső (Webra I., II. ) szerverekre, az adatbázis réteget az adatbázis tároló klaszterre bízni, míg a prezentációs réteg helyezkedik el a tűzfal egy leválasztott szegmensén. Az elkülönítés jelentősen növeli a belső hálózat biztonságát.
 
A folyamatos szolgáltatás biztosítása céljából a rendszer képes: failover és load balanced működésre is. Az előbbi két szerver esetén azt jelenti, hogy az egyik meghibásodása esetén, a másik azonnal átveszi a szolgáltatás működtetését, az utóbbi esetben a két vagy több szerver egymással megosztva, párhuzamosan szolgálja ki a beérkező kéréseket.
 
A kliens oldalon mind az adminisztrációs, mind a felhasználói felületek kezeléséhez csak egy böngészőprogram szükséges.