Referenciák

A kultura.hu új ruhája

2008. december 04.
Megrendelő: Oktatási és Kulturális Minisztérium
Tevékenységi kör: államigazgatás
Projekt vége: 2008. október 10.
Tekintse meg a honlapot! www.kultura.hu ; http://kultura.hu
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által működtetett portál célja, hogy saját forrásokból merítve és tartalomszolgáltató partnerekkel (est.hu, port.hu, kor.hu, fidelio.hu, museum.hu, MTI, MTI FOTÓ, EPA) együttműködve egy csokorba gyűjtse a hazai, és környékbeli kulturális élet főbb eseményeit, alkotásait, kritikáit, kiemelkedő személyiségeit, híreit.
 
Az arculatváltási projekt során legfontosabb szempont a weboldalon megjelenő információk, közlemények, programok a korábbinál is nagyobb fokú átláthatóságnak megteremtése volt. Ezt a design letisztulttá, színvonalassá tételével kívántuk elérni.
A hazai kulturális élet minden fontos eseményéről, történéséről, kiadványáról találunk itt közleményt és információt, legyen az akár irodalom, történelem, nép-, fotó-, képző-, ipar-, textil vagy táncművészet, színház, könnyű- avagy komolyzene, film; sőt a kultúrpolitika is helyet kap a főmenüben.
 
Cikk a kultura.hu -n
 
Nemcsak szabadidőnk házon kívüli eltöltéséhez találhatunk a kultura.hu-n ötleteket, hanem színi-, film- és egyéb kritikákat, elemzéseket, valamint művészportrékat is olvashatunk otthon, egy kényelmes karosszékben ülve.
 
A portál tartalma témák szerint rendezett, és minden főmenüpont külön kis alportálként is értelmezhető. Ezeket kiválasztva, az oldal bal és jobb oldalán található hasábokban megjelenő tartalom témaspecifikus: például a Film menüpontban filmszemle, toplista és filmkritikák olvashatók, a Képző rovatban kiállításajánlók és aukciós hírek kaptak helyet, míg a Történelem rovatban a műemlékvédelemről, a korábbi évek aktuális hónap és napján történt eseményeiről, valamint évfordulókról olvashatunk. A tartalom szerkesztői a legifjabb korosztályról sem feledkeznek meg: gyermekeknek szóló programok, irodalmi művek, előadások nagy választéka kápráztatja el a legifjabb internetezőket és szüleiket.
 
Az arculat megújításakor nagy figyelmet fordítottunk a hátrányos helyzetű látogatókra és a legújabb technológia követőire egyaránt: Az oldal vakbarát változatban is elérhető, de az Apple iPhone telefonjára szintén optimalizáltuk. A portál tartalma naponta frissül, az újonnan publikált cikkekről, programokról, tartalomról 17 RSS csatorna segítségével értesülhetnek a törzslátogatók angol, illetve magyar nyelven.
 
kultura.hu - nagykontrasztú változat
 
 
kultura.hu - iPhone-ra optimalizálva
 
Akinek csupán néhány perc ideje van megtalálni az ideális esti/másnapi programot, annak nagy segítség a bal felső sarokban található programajánló, valamint a találatokat a port.hu adatbázisából vevő fejlécen elhelyezett kereső.
 
kultura.hu kereső - találati lista