Termékek

Webra 3.0 Modulok

2009. április 12.
Az alábbiakban a leggyakrabban használt Webra modulokat soroljuk fel. Ezen kívül természetesen szívesen készítünk egyedi igényeknek megfelelő modult vagy módosítunk már meglévőt. Külön moduljaink léteznek Intranet csoportmunka támogatásra, valamint belső alkalmazás integrációra. Kérjük forduljon hozzánk bizalommal!

Regisztráció és belépés

A Webra egy közös, központi címtárat tartalmaz. Regisztráció esetén ebbe a címtárba kerülnek a személyes adatok és a kódolt jelszó. A kódolás egyirányú, így az adminisztrátor sem tudja kinyerni a felhasználói jelszót, csak új jelszót tud generálni. A regisztrációnál a leggyakrabban bekért adatok: felhasználónév, teljes név, e-mail, jelszó és jelszó megerősítése. Aktivációs e-mail küldése is lehetséges, amellyel az e-mail cím valódiságát ellenőrizhetjük. Captcha (képen látható betűk, számok begépelésének kérése a felhasználótól) integrációval kizárhatjuk a weboldalunkat meglátogató programok (bot) regisztrációját.
 
A közös címtár segítségével megvalósítható, hogy minden regisztrációt igénylő modul vagy integrált külső alkalmazás 1 beléptetéssel ellenőrizze a felhasználó jogosultságait. Így megvalósítható az egyszeri azonosítás (Single Sign On) több rendszerhez való hozzáféréssel.
 
Bejelentkezéskor a felhasználónév és jelszó megadása kötelező. Szabályozható, hogy hány sikertelen kísérlet után mennyi ideig ne léphessen be a felhasználó. Bejelentkezés után adatmódosítás vagy jelszó módosítás is lehetséges. Az elfelejtett jelszó funkció a regisztrált e-mail címre elküldi a generált, új jelszót. Az új felhasználókat akár automatikusan, akár az adminisztrációs felületen több csoporthoz is hozzárendelhetjük. Így ezen csoportok jogaival is rendelkezni fognak.
 
Intranet esetén Active Directory vagy más LDAP címtár integráció is lehetséges. Ennek következtében a felhasználóknak nem kell új felhasználónevet vagy jelszót megtanulniuk, mivel a rendszer a Windows bejelntkezésük alapján automatikusan belépteti őket.

Többszintű menü

Megjeleníti a főmenüpontokat és az egyes főmenüpontok alatt közvetlenül az első N db (alapérték 3) almenüpontot súlyozás szerint. Ennek előnye, hogy a főoldalról nem 2 kattintással lehet elérni a 2. szintű menüket, hanem egy kattintással, mert nem kell belépni a főmenüpont oldalára ahhoz, hogy az almenüpontokat láthassuk. Ha N darabnál több almenüpont van, akkor ... karaktersorozattal jelzi a rendszer.

Fórum

Tetszőleges mélységű és számú témakör hierarchia kialakítható. Előzetes (pre) vagy utólagos (post) moderálás is beállítható. A csúnya szavak automata szűrése egy megadott, bővíthető szókészlet alapján. Hozzászólások és felhasználók kezelése a kijelölt adminisztrátorok által. A HTML elemek szűrése a hozzászólásokból külső felhasználók esetén, kivéve az engedélyezett elemeket (pl. félkövér, dőlt, alűhúzott, stb.)

Címkefelhő

Címkefelhő egy olyan szavakból álló halmaz, mely az oldal tartalmát jellemzi leginkább. Az egyes, jellemző szavakat a felhasználók vagy az adminisztrátor rendeli a tartalmakhoz (cikk, kép, dokumentum) külön-külön. A címkefelhő megjeleníti a leggyakrabban előforduló címkéket és gyakoriság szerint betűmérettel, stílussal elkülöníti az ezen a halmazon belül is többször előfordulókat a többiektől. Az adott tartalomhoz rendelt néhány címke listázható, amikor a tartalmat megjelenítjük. A címkefelhőt érdemes a központi navigációs oldalakon alkalmazni alternatív bejárási utat kínálva ezzel a felhasználónak. Keresőoptimalizálási szempontból is előnyös. A modul konfigurálható a megjelenített címkék száma és az elkülönített gyakorisági csoportok száma szerint.

Legolvasottabb cikkek

A webszerver naplója alapján végignézi, kiszámolja és megjeleníti a legolvasottabb cikkek listáját. A modul teljesen automatikus. A gyakoriság megállapításának időintervalluma beállítható.

Hírlevél

Több 10 000 felhasználó számára e-mail küldés webes felületről. Alkalmazkodik a különböző e-mail kliensekhez. Formázás nélküli szöveg (text) és formázott, képeket tartalmazó (HTML) hírlevél is összeállítható, valamint küldhető egyszerre, egy e-mailben is. Különböző témájú hírlevelek létrehozhatók és összeállíthatók. Archiválásra és archivált hírlevelek listázására is képes a publikus portálon.

Webáruház - elektronikus jegyeladás

Tetszőleges mélységű és számú termékkategória létrehozása lehetséges. Egy termék több kategóriában is szerepelhet. Kezdeti és további adatbetöltés automatizálása alkalmazás integrációval. A portál felületen kiválaszthatók a termékek/jegyek és kosárba tehetők.

A fizetési modulon keresztül lehet bankkártyával, SMS-ben, nemzetközi szolgáltatón keresztül (BIBIT) vagy más elektronikus számlát megvalósító alkalmazáson keresztül fizetni (pl. PayPal). (Az SMS és bankkártyás fizetési módokhoz kiegészítő szerződés szükséges a bankkal és/vagy a mobilszolgáltatókkal. Teljesen SMS alapú fizetés esetén csak a felhasználó mobiltelefonja szükséges a tranzakcióhoz, Internet elérés nem.
Rendelési visszaigazolása weben és e-mailen. Rendelési kód generálása vonalkód formájában. Elektronikus jegynyomtatás vonalkóddal. A számlázáshoz szükséges adatokat a rendszer tárolja. Igény esetén számlanyomtatás a rendszerből.

Valós idejű integráció belső pénztárai rendszerhez (XML) számlanyomtatás, beléptetés, foglaltságjelzés céljából. Utóbbira a korlátos férőhellyel rendelkező események jegyeladásai során van szükség.
 
Termékek/jegyek ajándékozása. A felhasználó a vásárlás során ajándékba adhatja a terméket/jegyeket. Ebben az esetben meg kell adnia a megajándékozott elérési adatait.

A vásárláshoz regisztráció nem kötelező. Nem regisztrált vásárló esetén a fizetési folyamat során kérjük be a szállításhoz, számlázáshoz szükséges adatokat. Regisztrálni is lehet. Ebben az esetben a visszatérő vásárló megtekintheti eddigi vásárlásait és különböző kedvezményekben is részesülthet.
 

Automatikus ajánló

Az ajánló modul speciális naplót készít a látogatók, vásárlók portálbejárási útvonaláról, a kezdeményezett vásárlásokról, a kosár tételeiről és további eseményekről. A napló elemzése alapján az adminisztrációs felületen és a honlap oldalain is ajánló jeleníthető meg a potenciális vásárló/látogató számára. Például: aki ezt a terméket vette, ő még az alábbi termékeket is megvásárolta.

Eseménynaptár

Esemény felvitele: cím, helyszín, időpont megadása. Összekapcsolható a portál bármelyik cikkével. Naptár megjelenítés a honlapon ból időpont választás és események listázása, Ismétlődő esemény felvitele (napi, heti, havi, stb.) is lehetséges.

SMS feldolgozás és értesítés

Az SMS kezelő modul fogadja, megadott szabályok alapjén adatbázisba illeszti és feldoglozza az SMS-eket. A modul különösen alkalmas SMS szavazások, nyereményjátékok lebonyolítására, események bekövetkezésének jelzésére, riasztás küldésére, valamint SMS fal megvalósítására portálunkon. Az SMS-k fogadása, feldogozó algoritmusuk széleskörűen paraméterezhető.
 
A teljesítménytől függően vagy külön hardver beszerzés szükséges vagy a szolgáltatókkal kötött megállapodás keretében Interneten keresztüli, speciális protokoll szerinti küldés/fogadás megvalósítása.

Komment

A cikkekhez vagy más tartalmakhoz tetszőleges felhasználói megjegyzés fűzhető. Bejelentkezés nélkül is írható megjegyzés, ekkor az automata programok (botok) miatt CAPTCHA-t alkalmazunk (képen látható betűk, számok begépelésének kérése a felhasználótól).

Védett rovat (Extranet)

A modullal lehetővé válik, hogy portálunk bizonyos menüpontjait (rovatait), dokumentumait csak olyan személyek, partnerek érjék el, akik megfelelő jogosultsággal rendelkeznek. Bárki által letölthető, csak regisztrált felhasználók által letölthető, csak adott csoport/csoportok tagjai által letölthető jogokat biztosíthatunk a modul segítségével. Korlátlan számú csoport létrehozása lehetséges.

Gyorskereső

200 ezredmásodperc alatti keresési idő még nagy adattartalom esetén is. A betűk gépelése közben azonnal megjeleníti a találatokat. Szó, töredék szavak, kifejezések keresése és relevancia alapú sorrendjének meghatározása. Időszak, rovat korlátozás lehetséges. Túl gyakori szavak szűrése. Adott helyen szereplő szavak keresése. pl. csak a címekben
 
Kérjük tekintse meg referenciáikat a gyorskereső további alkalmazási és integrációs lehetőségeiről. Szekcionált gyorskereső lehetővé teszi a tartalom típusok szerinti elkülönítését, mint az a jelen portálon is látható. A külső partnerek, Google keresőinek integrálása lehetővé teszi az egy szavas keresést sokféle, nagy mennyiségű tartalomban.

RSS

„Az RSS webes együttműködésre szolgáló XML állományformátumok családja, mely megkíméli a felhasználókat attól, hogy az ilyen megoldást használó szájtokat rendszeresen kelljen látogatniuk az új tartalom ellenőrzése miatt, vagy levélben kelljen értesítést kapniuk erről. Egy feed-olvasóként vagy aggregátorként ismert program képes ellenőrizni az RSS-t használó weboldalakat a felhasználó helyett és képes megjeleníteni a frissített cikkeket.” - http://hu.wikipedia.org/wiki/RSS
 
Portálonként több RSS csatorna is létrehozható. Tetszőleges rovat híreire beállítható.

Főoldali diavetítő

A főoldalon megjeleníthetünk egy nagyobb, figyelemfelhívó képet rajta félig átlátszó felületen a cikk címe, esetleg bevezetője. A cikk címre vagy a tovább feliratra kattintva eljuthatunk a hírhez. A kép és a rajta lévő feliratok automatikusan cserélődnek 3-4 másodpercenként (állítható). Így egy kiemelt helyen több főhírt is képesek vagyunk megjeleníteni folyamatos váltakozással. A nagy kép figyelemfelhívó hatású és erősíti, kiemeli a főhír tartalmát. Ezen kívül a váltakozás leállítható a pillanatmegállító gombbal, majd manuálisan előre/hátra léptethető.

Képeslapküldő

Egy listából kiválasztott képeslap elküldhető a megadott e-mail címre a felhasználó által megadott tartalommal.

Banner kezelő

Hirdetések megjelenítésére alkalmas modul. Képet, videót, flash animációt és HTML kódrészletet is megadhatunk bannerként. Az egyes elemek sorbarendezhetők, megadható a százalékos megjelenési arány. Az adminisztrációs felületen statisztikát láthatunk az egyes hirdetések hatékonyságáról.

OAI

Államigazgatási szervek számára ajánlott modul. A KIETB ajánlás által előírt adatokat gyűjtő és automatikusan mentő modul, mely az OAI szerveren keresztül kommunikál a Közadattárral. A jogszabályban előírt szervezeti kör számára javasoljuk a modul alklamzását (minisztériumok, önkormányzatok).

Nyelvi tükör

Több, más-más nyelven megírt cikk csoportosítását teszi lehetővé nyelvek szerint. A cikk megjelenítésekor a cikk címe mellett vagy máshol zászlókkal/feliratokkal jelezzük az elérhető további nyelvi verziókat. Minden csoportban egy nyelv csak egyszer szerepelhet.

Időjárás

Integráció a Yahoo!Weather szolgáltatásával és az aktuális adatok megjelenítése.