Referenciák

Webes és telefonos javító rendszer valamint igénylőlap nyomkövető a Diákigazolvány Ügyfélszolgálatnak

2004. augusztus 23.
A Webra alapokon működő webes és telefonos javító rendszer készült a Diákigazolvány Ügyfélszolgálat számára. A rendszer üzembeállításával maguk a diákok is kijavíthatják az igénylőlapon közölt hibás adatokat az interneten keresztül. A rendszer az oktatási intézmények számára is igen hasznos, hiszen ezen keresztül egyszerűen és gyorsan végezhetők el az igényléssel kapcsolatos adminisztrációs feladatok.
Webcím: http://www.diakigazolvany.hu, https://igenyles.diakigazolvany.hu

A 2004-ben készített rendszer célja, hogy a diákigazolványok igénylésének folyamatát zökkenőmentessé tegye. Az új diákoigazolványok elkészülését ezidáig gyakran az akadályozta, hogy az igénylőlapot a diákok hibásan töltötték ki. Mostantól viszont ilyen esetben a diák mobiltelefonjára vagy e-mailcímére azonnal értesítést kap, melyben egy jelszót és az igénylőlapja azonosítóját találja meg. Ezek birtokában biztonságos kapcsolaton keresztül beléphet arra a webes felületre, ahol könnyedén javíthatja a lapon elkövetet hibát a fénykép és aláírás kivételével.

Az intézmények számára külön felület került kifejlesztésre. Az intézményekneknek először regisztrálniuk kell magukat, majd a webes felület használatával kapcsolatos szabályok elfogadásáról szóló nyilatkozatot el kell juttatniuk az ügyfélszolgálatra. Számukra biztonsági okokból csak ezután engedélyezzük a belépést. Az első belépés után azonban már minden online történik. Nemcsak hibát javíthatnak, hanem akár rendelést is feladhatnak intézmény azonosító matricára vagy érvényesítő matricára.

 

A hibajavítás további gyorsítása érdekében létrehoztunk még egy telefonos javítási módszert is. Ennek során a beszélgetés rögzítésre kerül, így visszakereshető, ellenőrizhető. Ezáltal lehetőség van arra, hogy a telefonon keresztül javított adatokat hivatalosan elfogadjuk, és így azok azonnal a rendszerbe kerülhetnek.

 

A fent ismertett három módszer egymással párhuzamosan zajlik, így különösen ügyelni kellett a rendszerek közötti kölcsönös kizárásra.

 

A fenti szolgáltatások kiegészítéseként üzembe állítottunk egy nyomkövető modult is, mellyel az igénylők lekérhetik a diákigazolványuk készültségi státuszát. Tesztelje ön is a modult az alábbi azonosítóval: 2200490001884

Az intézményeknek és diákoknak kialakított felületek az alábbi címen érhetők el: https://igenyles.diakigazolvany.hu

 

Diákigazolvány igénylés web
Diákigazolvány igénylés web