Referenciák

Hungary.com: Magyarország hívó szava

2010. május 31.

21 domain-t kezelő portálmotor, több nyelvű turisztikai tartalom.

Amire büszkék vagyunk


A Magyar Turizmus Zrt. országos turisztikai honlapja magyar népművészeti motívumokat tükröző arculattal, angol nyelven népszerűsíti hazánk látványosságait, idegenforgalmi értékeit. A webportál motorja egy több domaint menedzselő Webra 3.0 adminisztrációs rendszer, ami a Magyar Turizmus Zrt. specifikus portáljainak túlnyomó részét kezeli.


A turisztikai információt az oldal a Nemzeti Turisztikai Adatbázisból nyeri. A többnyelvű (jelenleg angol, magyar, német, spanyol, francia, lengyel, román, orosz, szlovák, ukrán, olasz változatban létező) adatbázist az MT Zrt. igényeihez tökéletesen igazodva, a megrendelővel folyamatosan egyeztetve fejlesztettük ki.

A szerkesztők a portál tartalmát tetszőleges nyelven elkészíthetik és publikálhatják. A főoldalon található Languages (Nyelvek) menü elemei a Magyar Turizmus Zrt különböző nemzetek számára elkészített, hazánkról szóló honlapjaira vezetnek. Jelenleg 31 különböző nyelvű, eltérő arculatú weboldal közül választhatnak az érdeklődők.


fokep

Pillanatkép a honlapról, betekintés a kulturális fővárosba

Oszd meg (és uralkodj)!


A magyarországi közönségnek szánt www.itthon.hu oldalhoz hasonlóan Magyarország globális arculati weboldalán, a www.hungary.com -on is megtalálhatók a már jól ismert opciók

.

Regisztrációs lehetőség: regisztráció után bejelentkezve a MyHungary.com menüpontba gyűjthetjük össze és csoportosíthatjuk tetszés szerint kedvenc cikkeinket, oldalainkat, turisztikai objektumainkat a turisztikai portálon belül.


Follow us (Kövesd az eseményeket) modul: integrált Facebook, Twitter és YouTube alkalmazások érhetők el a jól ismert logókra kattintva: A Facebook és a Twitter turisztikai oldalán nyomon követhetők az aktuális események, fesztiválok, aktuális, Magyarországgal kapcsolatos rövidhírek, rendezvényinformációk, látogatók figyelmébe ajánlott helyszínek. A beágyazott Facebook Recent Activity menü segítségével a látogatók megtekinthetik ismerőseik tevékenységét, amennyiben ugyanabban a böngészőben előzőleg a Facebookra is bejelentkeztek. A YouTube –on Magyarországról szóló, több témakörre osztott videótár tekinthető meg egy kattintással.


Régió szerinti tartalomböngészés: A térkép segítségével kiválaszthatjuk az ország tetszőleges régióját; így csak az adott területre vonatkozó specifikus tartalom látható. A keresők is csak a választott régióból jelenítenek meg találatokat.


Könyvjelzők és megosztás:

A hungary.com portál oldalai közel 300 közösségi portálon és alkalmazáson oszthatók meg a látogató ismerőseivel, a kiválasztott közösségi oldalon való bejelentkezés után.konyvjelzok_megosztas

A webkettő utat tör

Találd meg az utad!


Témák szerinti kereső, gyorskereső: a találati listát találattípusok alapján kategorizáljuk, mint például cikkek, szálláshelyek, vendéglátás, gyógy és wellness, látnivalók, turisztikai objektumok, szabadidő, események. Keresés indítható kifejezetten szálláshelyekre, illetve eseményekre/programokra, a keresési feltételek további szempontok szerinti finomításával.


Szolgáltatáskereső: a hungary.com magyar megfelelőjén is elérhető, igen részletes és specifikus kereséseket tesz lehetővé. Öt nagyobb témakör átfogó böngészését támogatjuk: szálláshelyek (Accommodation), látnivalók (Sights), aktív pihenés (Active holiday), spa és wellness (Spa&wellness), szórakozóhelyek (Going out). Például, a spa és wellness célpontok esetén keresési feltételként megadhatjuk a létesítmény típusát (aqua park, termálfürdő, spa hotel, stb.), a fürdő típusát (vastartalmú, kénes, termálvíz, radioaktív stb.), valamint az igényelt terápiákat (csontritkulás elleni, bőrproblémák elleni, reuma elleni, asztma elleni stb.) A keresések eredményeit a rendszer integrált Google térképen megjeleníti, a találatok részletes listájával, fotóival együtt. A találatok adatlapjain lévő Google térkép segíti a látogatókat a kiválasztott helyre való eljutásban.


szolg_kereso

Szolgáltatáskereső - keresési feltételek megadása


hotel_talatok_szolgkereso

Szolgáltatáskereső - keresés eredményeinek megjelenítése


Térképes szolgáltatáskereső: Az ország bármely részére nagyítással ráközelítve, válasszuk ki a minket érdeklő tevékenységeket, látnivalótípusokat, szállástípusokat a térkép alatt lévő listából. A térképen jól elkülönítve jelennek meg a talált turisztikai objektumok. A pontjelzőikre kattintva a részletes adatlapjukra jutunk.


map_based_search_1

Turisztikai objektumok térkép alapú keresése

Őrizd meg az emlékeid!


Kiadványok rendelése: A Webra a Turizmus Zrt logisztikai szoftverével együttműködve, ahhoz kapcsolódva kezeli a társaság által készített nyomtatott brosúrákra érkező megrendeléseket.


Fotók rendelése üzletfelek számára: a sajtó és a turisztikai partnerek megrendelhetik az MT Zrt. által készített fotókat webes felhasználásra és nyomtatásra (nagy felbontású változatban) egyaránt. A külön e célra fejlesztett Webra modul kezeli a rendeléseket, értesti az ügyfeleket rendelésük adatairól és fizetéshez szükséges számlaszámról. Az ellenérték megérkezése után a kért képfájlokat .zip állományba csomagolva teljesíti a megrendelést: e-mail üzenetben küldi meg az állomány letöltéséhez szükséges linket a vásárlóknak.

Mi, mindenkiért…


Akadálymentesség: a hungary.com oldal teljes mértékben megfelel a WAI (Web Accessibility Initiative), a W3C accessibility munkacsoportja által megfogalmazott, akadálymentes webtartalomra vonatkozó ajánlásai (WCAG, Web Content Accessibility Guidelines) ’AA’ szintjének.