Referenciák

Fejezeti kezelésű rendszer az Egészségügyi Minisztériumban

2006. június 02.
Már az Egészségügyi Minisztérium is teljesen automatizáltan intézi fejezeti kezelésű előirányzatainak adminisztrálását és nyomon követését. A rendszer tartalmazza a törvényileg módosított kiemelt előirányzati bontásokat is.
Betöltésre került a teljes partnertörzs és a hierarchikus előirányzati adatok a feladat bontásokkal együtt.
 
A jogosultságok beállítása után a minisztériumon belül a megfelelő felhasználók azonnal átlátják területük pénzügyi helyzetét, valamint a pénzügyi terület munkatársai folyamatosan figyelhetik és módosíthatják a kötelezettségvállalások adatait a folyamatnak megfelelően.
 
A rendszer integrálásra került a Windows 2003 Server Active Directory címtárával. Ennek következtében a felhasználóknak nem kellett új felhasználói azonosítót és jelszót megtanulniuk, hanem a rendszer automatikusan be tudja léptetni őket.
 
A web alapú felület előnye, hogy nincs szükség hozzá a munkaállomásokon semmiféle alkalmazás telepítésére, hanem elegendő egy böngésző.
Így a központi változások azonnal láthatók, valamint tetszőleges gépen azonnal használatba vehető a rendszer a jogosultságok birtokában. Titkosított adatcsatornán keresztül a későbbiekben akár távolról is ellenőrizhetők az adatok.
 
Nem utolsósorban költségtakarékos is a rendszer, mivel nincs felhasználónkénti licenc díja.
 
A szerveren Windows 2003 Server operációs rendszer és MS-SQL adatbázis kezelő szükséges a működtetéséhez. Ezen kívül csak az ingyenes IIS web szervert használja.