Megoldások, referenciák

Miért Webra?

2008. november 12.
Megmutatjuk...
Adminisztrációs felület képekben.
Az alábbiakban a Webra 3.0 Tartalom- és Munkafolyamat-kezelő böngészőprogramokban megjelenő adminisztrációs felületeit láthatjuk. A felületek lehetővé teszik a kényelmes, gyors, átlátható, felhasználóbarát kezelését az összes tartalomnak és integrált munkafolyamatnak.

Cikkszerkesztő

Cikkszerkesztő, felsőmenü, helyi gyorsmenü
Cikkszerkesztő, felsőmenü, helyi gyorsmenü

A jobb egérkattintásra megjelenő gyorsmenü a Microsoft Office alkalmazásokhoz hasonlóan lehetővé teszi a formázások azonnali érvényesítését és a leggyakrabban előforduló műveletek elvégzését. A felső menüsor tartalmazza az összes eszközt a cikk tartalom kezelésére. A jobb oldali panelen a cikk alapvető tulajdonságait állíthatjuk be a megfelelő fejlécet kiválasztva. Egyben létrehozhatjuk az összes szimbolikus linket is a cikkhez, amely lehetővé teszi ugyanannak a tartalomnak több menüpontban történő megjelenését.

Médiatár

Médiatár egy kép tulajdonságaival
Médiatár egy kép tulajdonságaival
A médiatár kezeli az összes képet, videót, animációt és képgalériát. A rendszer fontos eleme, hogy egy képhez kapcsolódóan többfajta méretet kezel és fizikailag is átméretezi a képeket. Ezzel jelentős mértékben csökkentettük a portál oldalak letöltési méretét, torzításmentesek lettek a kis képek és egy képet nem kell többször feltölteni. Az ajánlásoknak (Dublin Core, WAI) megfelelően tároljuk a képek, videók címét, szerzőjét, a képaláírást, stb. Ezzel lehetővé tesszük az akadálymentesített megjelenítést és szabványos (XML) kimenetet biztosítunk más rendszerek felé. A jobb oldali panelen a középen kiválasztott kép tulajdonságait láthatjuk. Az egeret a középső listában a kiskép fölé húzva egy buborékban megtekinthetjük azt nagyobb méretben.

Jogosultságok

Jogosultságok beállítása
Jogosultságok beállítása
 
Minden objektum (cikk, kép, dokumentum, ...) rendelkezik jogosultságokkal. A jogok a rovathierarchia gyökerétől kiindulva öröklődnek. Csoportra vagy felhasználóra vonatkozóan lehet jogosultságokat beállítani egy adott objektumra. Az öröklési láncot is felül lehet írni.

Oldalszerkesztő

Az oldalszerkesztőben megjeleníthetjük és átrendezhetjük a nyilvános honlapot. A szerkesztőfelület könnyen és intuitíven használható minden felhasználó számára. Az oldalszerkesztő különböző nézeteiben a portálgazda

- bejárhatja a portál tartalmát a belső hivatkozásokra való kattintással,

- módosíthatja a portál arculatát és a tartalom elrendezését,

- megtekintheti és szerkesztheti a portálon használt modulokat (menülista, cikklista, teljes cikk, dátum, keresés stb.),

- a kiválasztott arculaton belül további módosításokat végezhet a portál stílusán (CSS).

 

Oldalszerkesztő
Oldalszerkesztő - Stílus módosítása
 
Az egyes modulokat kijelölésükkor keret és háttérszín jelzi, valamint fogópontok, amelyekre kattintva az adott modul tulajdonságai beállíthatók. A stílusszerkesztő áttekinthető felületet nyújt a leggyakrabban használt CSS tulajdonságok megadására, szerkesztésére.

Kezdőlap gyorskeresővel

Kezdőlap gyorskeresővel
Kezdőlap gyorskeresővel
 
Bejelentkezés után a kezdőlap jelenik meg. A kezdőlapon kapnak helyet azok az információs panelek, amelyek az adott megoldásnak megfelelő legfontosabb tennivalókra, eseményekre hívják fel az adminisztrátor figyelmét. A fenti ábrán egy munkafolyamat orientált beállítás látható. A Webra Tartalomkezelő esetén a jóváhagyásra váró cikkek, az utoljára szerkesztett objektumok, üzenetek kerülnek előtérbe. A jobb felső részen látható a gyorskereső. A rendszer minden tartalmában keres. Már a begépelés közben mutatja típusonként (cikkek, rovatok, dokumentumok, képek) a találati listák első, releváns elemeit. Az összes találat megtekintése feliratra kattintva eljutunk a teljes listához.

Munkafolyamat-kezelő

A Webra 3 munkafolyamat-kezelő rendszer teljes egészében a Workflow Management Coalition Group (www.wfmc.org) szabványai alapján készült, és ennek következtében más programokkal való adatcsere (XPDL import/export) lehetséges.
 
A külső portálról érkező felhasználói kérések is integrálhatók. Így a partnerekkel (B2B), vásárlókkal (B2C) folytatott kommunikáció, ügyintézés jelentős mértékben felgyorsítható. A gyors, problémamentes kiszolgálás versenyelőnyt jelent és a belső hatékonyságot is növeli.

További funkciók

 
Verziók és előzmények
Verziók és előzmények
 
Minden objektum esetén a verziók és előzmények panelen láthatjuk az összes módosítás időpontját és az előidéző felhasználót. A sor elején látható ikonra kattintva az előző verziót visszaállíthatjuk, az időpontra kattintva pedig megtekinthetjük.
Mentés dialógusdoboz
Mentés dialógusdoboz
 
Az egyes műveletek sikerességét jól átlátható, részletes információval szolgáló dialógusablakok jelzik.
 
Rovat kiválasztása
Rovat kiválasztása
 
A rovat (~menü) kiválasztás gyorsítását kedvencekkel, saját rovattal és az utoljára használt rovatok listájával könnyítjük meg a normál böngészés mellett.