Megoldások

Pannon Flottakövetés

2006. március 30.
A Pannon Flottakövetés szolgáltatás segítségével Ön mindig aktuális információkkal rendelkezhet alkalmazottainak, gépjárműveinek belföldi tartózkodási helyéről. Az előfizetések (SIM kártya) földrajzi pozíciója Interneten és WAP felületen elérhető térképes alkalmazás segítségével kérdezhető le és tekinthető meg. A felhasználók számára egyszerű kezelést tesz lehetővé, szem előt tartva a böngészőfüggetlenséget is.
 
Flottakövetés demo
Flottakövetés demo

A Pannon Távközlési Rt. megbízásából cégünk kifejlesztette a Pannon Flottakövetés szolgáltatást. Részletes leírás és demo az adott szolgáltatásról: http://www.pannon.hu/uzleti/uzleti_megoldasok/helyfuggo_szolgaltatasok/flottakovetes/
 

A megoldás

 

A rendszer portál keretét a WEBRA 3.0 portálmotor biztosítja. A pozíciók meghatározását végző Location Base Server szoftvert is cégünk szállította.
A rendszer a legújabb technológiák alkalmazása segítségével lehetővé teszi a felhasználók számára a hatékony és gyors kezelést, de emellett a böngészőfüggetlenséget is szem előtt tartja. A WAP és web oldalakat is ugyanaz a portálmotor állítja elő, így ugyanazt a tartalmat hatékonyan tudjuk különböző megjelenítési formákba transzformálni (web, WAP). A megvalósítás lehetővé teszi a kérések párhuzamos, nagy tömegű kezelését, adatbázisban történő megőrzését, valamint a több szerveres szinkronizált üzemeltetést, amelynek célja a szolgáltatás kiesésének minimalizálása.
 

A szolgáltatás jellemzői és működése

 
A szolgáltatás GSM cella pontosságú, vagyis a hálózatból kinyert adatok alapján azt a cellaterületet tudja meghatározni, ahol az előfizetés éppen tartózkodik. A térképes felületen a cellát befoglaló kör és egy (a lekérdezett előfizetőhöz szabadon választott) ikon jelenik meg. A helymeghatározás pontossága így a cellamérettől függ. Budapesten sűrűbb a cellafelosztás, itt 100 méter is lehet a cellaátmérő, vidéken azonban több km-ig is terjedhet.
 
A szolgáltatás mindig az aktuális pozíció visszaadására képes abban az esetben, ha a SIM kártyát tartalmazó mobiltelefon bekapcsolt állapotban van.
 
A szolgáltatás térképes felületére felhasználónév és jelszó megadásával lehet belépni. A szolgáltatás demó verziója azonosítás nélkül is bárkinek elérhető ugyanezen a linken.
 
A térképes felület az alábbi funkciókat nyújtja:
  • Címkeresés: adott cím keresése a térképen; kedvenc helyek (pl. telephely) megjelölésének lehetősége a térképen
  • Pozíciólekérdezés: kijelölt előfizetések tartózkodási helyének lekérdezése Időzített lekérdezések: meghatározott időpontban végrehajtandó lekérdezés beállítása Pozíció archívum: a korábban végrehajtott lekérdezések archívuma, ezek az eredmények újra megjeleníthetők a térképen és így nyomon követhető a megtett útvonal
  • Távolságmérés: a kijelölt előfizetések pozíciójának lekérdezése és a legközelebbi vagy mindegyik megjelenítése, a távolság feltüntetésével egy meghatározott ponthoz vagy kedvenc helyhez képest Helymeghatározottak csoportosítása: a lekérdezendő előfizetések csoportokba, alflottákba sorolhatók, melyekhez az adminisztrátori hozzáférés korlátozható SMS küldés: lehetőség van a felületről a kiválasztott előfizetéseknek vagy csoportoknak SMS-t küldeni.