Megoldások

Megújult Akadémiai Kiadó portál WEBRA-val

2006. március 30.
Több hónapos fejlesztés eredményeként elkészült az Akadémiai Kiadó egyedi tervezésű, vadonatúj portálja az AITIA Informatikai Rt. WEBRA integrált tartalomkezelő és portálépítő megoldása segítségével. Ez a komplex, multiplatform rendszer rengeteg olyan modullal büszkélkedhet, amelyet a könyvkiadó egyedi kívánságai alapján állítottunk össze.
Néhány fontosabb ezek közül (a teljesség igénye nélkül):

  • A valutakezelésre, külföldi és belföldi rendelések és kifizetések kezelésére egyaránt képes webshop az online vásárlás új dimenzióit nyitja meg az ügyfelek számára.
  • A fent említett funkcióhoz szorosan kapcsolódik a szállítási és egyéb költségek ellenőrzésének, kalkulálásának lehetősége, valamint a pontgyűjtő akció, amelynek keretében az ügyfelek jutalompontokat kapnak vásárlásaikért, amik aztán a későbbi rendelések ellenértékeiből levonódnak.
  • A közismert és sokszor igényelt hírlevél funkció is testre szabott az Akadémiai Kiadó esetében: lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy feliratkozáskor beállíthassák a számukra különösen fontos témákat, így az érdeklődési körüknek maximálisan megfelelő híreket és termékajánlatokat olvashatnak.
  • Külön érdekességként említhető a tanári klub, amely külön domaincímmel is rendelkezik (www.tanariklub.hu), és regisztrált tagjai kedvezményesen vásárolhatnak, illetve vásárlásaikért jutalompontokat kapnak.
  • A nyereményjáték résztvevői között értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra, és a helyes válaszok megadásához a weboldalon segítséget is igénybe vehetnek a beküldők.
  • Az olvasószoba menüpont rövid ismertetőket tartalmaz egyes művekről, amelyeknek ugyanitt az eredeti szövegébe is belepillanthatunk.
  • Az olvasók kényelme érdekében a betűméret egy kattintással megnövelhető.
  • A letöltések között megtalálhatjuk a helyreigazításokat, valamint a szoftverfrissítéseket.
A portál designja igényes, szolid, letisztult, angol változata készülőben van.

Pillanatkép:
 
 
Az Akadémiai Kiadó webes elérhetősége: www.akkrt.hu