Megoldások

Magyarország egyedülálló kulturális portálja - kultura.hu

2007. április 05.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által fenntartott Kulturális portál motorja a WEBRA 3.a tartalomkezelő és portálépítő rendszer. Az oldal különlegessége, hogy teljeskörű információt nyújt a magyarországi kulturális élet eseményeiről.
Magyarország egyedülálló kulturális portálja - kultura.hu
 
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által fenntartott Kulturális portál motorja a WEBRA 3.a tartalomkezelő és portálépítő rendszer. Az oldal különlegessége, hogy teljeskörű információt nyújt a magyarországi kulturális élet eseményeiről, újdonságairól minden kapcsolódó témakörben; név szerint a következőkben: film, színház, tánc, komolyzene és jazz, könnyűzene, irodalom, képzőművészet, történelem, gyermekprogramok, kulturális politika, valamint fesztiválhírek.
 
A portálra látogatók számára többféle, sokoldalúan konfigurálható kereső könnyíti meg a böngészést és a megfelelő program megtalálását: A Programkeresőben tetszés szerint válogathatjuk össze a keresési feltételeket, tetszőlegesen megadva a megyét, várost, rendezvényhelyszínt, az időpontot, a műfajt. A portálon ezen kívül szabadszavas kereső is elérhető, mely töredékszavakat is kezel. A találati lista több, igény szerinti keresési lépésben szűkíthető időintervallum vagy témakörök szerint.
 
A portálon mindig friss hírek, cikkek várják a látogatókat. A több területhez és műfajhoz kapcsolódó írásokat az oldal szerkesztői csak egyszer kell, hogy létrehozzák, a WEBRA rendszernek köszönhetően a cikkek minden érintett menüpontban megjeleníthetők beállítás szerint.
 
A WEBRA 3.a szerkesztőségi rendszert teljesen a megrendelők igényei szerint alakítottuk ki. A hírek és információk illusztrálását új megvilágításba helyezi a bővített funkciókészlettel rendelkező képkezelő, melynek segítségével a rendszerbe felvett képek átméretezhetők, darabolhatók, több változatban tárolhatók. A szerkesztő képes a bannerek kezelésére is.
 
A WYSIWYG elv (amit szerkesztéskor látsz, olyan lesz a végeredmény) teljes mértékben érvényesül: a hírek létrehozásakor a portálon lévő hely méretével megegyező cikkszerkesztő felület áll rendelkezésre.
A hírek, információk prioritásának kezelése a szerkesztőségi rendszerben elérhető sorrendkezelés révén valósul meg: egyetlen kattintással mozgathatók a hírek előkelőbb, vagy hátrébb lévő pozícióba, ennek hatására pedig a publikus portálon azonnal kialakul a kívánt sorrend.
 
A Kultúra portál teljeskörűségének kulcsa a partnerportáljaival és partner tartalomszolgáltatóival fenntartott szinergia: programkeresőjében a különböző témakörökbe külső forrásból, egyéb hasonló témájú honlapokról kerül fel a mindig naprakész tartalom. Az egyes menüpontokban is olvashatók külső portálról származó információk, melyek frissülése push (adott időközönként automatikusan küldött), illetve pull (adott pillanatban lekérdezett) elvű is lehet.
 
kultura.hu