Megoldások

Itthon otthon van

2009. július 31.
Országszerte közel 25 000 turisztikai szolgáltató adatai a Nemzeti Turisztikai Adatbázisban – új térképes keresési szolgáltatások a Google Maps segítségével.
Megrendelő: Magyar Turizmus Zrt.
Tevékenységi kör: információszolgáltatás, turizmus.
Projekt időtartama: 2007. november óta folyamatosan.
Tekintse meg a honlapot! www.itthon.hu
 
 
Elindította térképes szolgáltatáskeresőjét a Magyar Turizmus Zrt. A www.itthon.hu oldalra látogatók a Nemzeti Turisztikai Adatbázis folyamatosan karbantartott, frissített adatait már térképen is böngészhetik.
 

Webes térkép a Google Maps motorral

A kereső segítségével a látogatók országszerte közel 25000 turisztikai szolgáltató adatait böngészhetik a térképen, magyarul és angolul. A közel 8500 szálláshely, 5000 vendéglátóhely, 6000 látnivaló, 1850 szabadidős tevékenység (például golfozási, lovaglási, vízisport lehetőségek), 450 gyógy- és wellness szolgáltató, élményfürdő, strand, illetve 300 kedvezményes ajánlat és a 2000 esemény részletes adatai tematizáltan jelennek meg.
 
A térképen csoportosítva, saját ikonjaikkal jeleníthetőek meg a látogató érdeklődésének megfelelő szolgáltatások: a megfelelő jelölőnégyzetek kiválasztásával lekérdezhetőek azon szolgáltatások adatai, melyek a térképen az adott nagyításban látható területen helyezkednek el.
 
Turisztikai szolgáltatások
Turisztikai szolgáltatások
 
 
 
 
Település kereséseA térkép lehetőséget ad település keresésére, a település neve szerint, vagy postai irányítószámának megadásával. Ha létezik a megadott nevű település, a térkép azonnal megmutatja.
 
Ha a látogató arra kíváncsi, hogy a keresett településen, vagy annak 5, 15, 25 vagy 50 kilométeres körzetében milyen látnivalók, szálláshelyek, éttermek, programok vagy sportlehetőségek találhatóak, a megfelelő sugarú kört felrajzolhatja a térképre, és a szolgáltatások közül kiválaszthatja a neki tetszőt.

 

Szolgáltatás keresése egy település közelében
Szolgáltatás keresése egy település közelében

 

Automatikus útvonaltervezésA weboldal látogatói egy helyjelölőre kattintva megtekinthetik annak alapadatait (nevét, címét, telefonszámát és e-mail címét), valamint automatikus útvonaltervezést is kérhetnek – településnévvel vagy akár utca, házszám pontossággal megadott címről.

 

 

 

Automatikus, azonnali útvonaltervezés
Automatikus, azonnali útvonaltervezés kattintásra a kijelölt látnivalóhoz, szolgáltatáshoz a megadott címtől kiindulva

 

Technológiai háttér

A szolgáltatás a Google Maps API-t használja. A Google Maps a Google által fejlesztett ingyenes, online térképszolgáltatás, amelynek részeként elérhető térképek és műholdfelvételek – helyenként eltérő részletességgel – az egész Földet lefedik. A szolgáltatás nyílt API-jának köszönhetően kiválóan alkalmas arra, hogy saját földrajzi adatainkat megjelenítsük rajta. A www.itthon.hu oldalon megvalósított szolgáltatás ezen felül épít az API útvonaltervező és geokódoló (településnevet, címet földrajzi koordinátákra lefordító) szolgáltatására.
 
Ahhoz, hogy sem a látogató böngészőjét, számítógépe erőforrásait ne terhelje túlságosan a térképes keresés, mindig csak azokat a szolgáltatásokat kérdezzük le, amelyek a térképen a beállított nagyítás és pozíció által behatárolt területre esnek.