Megoldások

HIK foglaltság-jelző

2006. július 20.
Cégünk fejlesztette és egészíti ki új funkciókkal a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban (HIK) működő foglaltság-jelző rendszert, mely az intézményben használható számítógépek elérhetőségét valós időben, másodperc pontossággal mutatja.
Webcím: http://www.hik.hu
A Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban (HIK) működő foglaltság-jelző egy ASP, XML és Flash technológiákon alapuló rendszer, melynek célja, hogy a központ aulájában látható kijelzőn megjelenítse a központ számítógépeinek foglaltsági állapotát. Az adatok valós idejűek, így a felhasználóknak nincs szükségük arra, hogy szabad gép keresése céljából teremről teremre járjanak. Ehelyett elég csupán a megérkezéskor egy pillantást vetniük a plazma monitorra.
 
A képernyőn olyan fontos adatok is megjelenítésre kerülnek még, mint az egyes szintek és a teljes épület gépeinek kihasználtsága, illetve, hogy mely szinteken hány terem tart éppen nyitva, és hogy éppen érvényben van-e a számítógépek használatára vonatkozó időkorlátozás. A felhasználók ezeket az információkat látván könnyen eldönthetik, hogy melyik szintre érdemes menniük, és így a hosszas teremről teremre járás helyett pillanatok alatt szabad géphez juthatnak.
 
A telítettségi állapot - egy internetes publikációnak köszönhetően - a HIK portáljáról is megtekinthető.