Referenciák

A kutatás-fejlesztés népszerűsítése, a versenyszféra és a kutatóintézetek együttműködésének támogatása

2009. április 20.
A kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter (dr. Molnár Károly) hivatalának honlapja (http://kutatas.gov.hu/miniszter) a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal megbízásából készült. A Hivatal célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a hazai gazdasági és tudományos élet innovációs teljesítményének javításával kapcsolatos tudnivalókat, hasznos információkat: pályázatokról, nemzetközi kapcsolatokról, előadásokról, kiadványokról, és minden egyébről, ami a kutatás-fejlesztéshez és a hivatalhoz kötődik.

Az Európai Unió 2008 júniusában Budapestre helyezte az Európai Innovációs és Technológiai Intézet székhelyét. Ezáltal Magyarország intenzívebben vehet részt az Unió kutatási tevékenységében. Az ország gazdasági növekedésének gyorsításához és fenntarthatóságának megőrzéséhez elengedhetetlen a szemléletváltás: a hazai vállalatok számára fontos, hogy növeljék a kutatás-fejlesztésre fordított potenciáljukat. Ezáltal belátható időn belül gazdasági eredményhez is juthatnak és teret nyerhetnek az átrendeződő piacon. A kormányzat ennek érdekében támogatni kívánja a vállalatok és kutatóintézetek szoros együttműködését.
 
A miniszteri hivatal honlapja az Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal honlapjával közös Webra portálmotoron fut. A két oldal egymástól való teljes elkülönítését a precíz, jól konfigurált hozzáférés-kezeléssel oldottuk meg. A szerkesztést megfelelően kiosztott jogosultságokkal szabályozzuk. A közös portálmotor rejtve marad a külső felhasználók elől, mivel a két honlap egymástól merőben eltérő arculattal és különböző domain címmel rendelkezik. A domain címeket az intelligens beszédes URL modul őrzi meg és támogatja; így valósul meg a Webra több portált kezelő üzemmódja.

Kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter hivatalának honlapja
Kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter hivatalának honlapja

A Hivatal munkáját az alábbi modulokkal támogatjuk: videó lejátszás, hírlevélküldés fel-és leiratkozási lehetőséggel, eseménynaptár, valamint intelligens keresőfunkció. A honlap arculatát cégünk grafikusa készítette. Az oldal angol nyelven és nagykontrasztú változatban is megtekinthető.